Results for 'Muhammed Al Da'mi'

982 found
Order:
  1.  5
    Knights of the industrial revolution: art and social change in the medievalist imagination of Carlyle, Ruskin, Morris and other Victorian thinkers.Muhammed Al Da'mi - 2013 - Denver, Colorado: Outskirts Press.
    This volume is by no means out of place for a reader in the twenty first century as resemblances between the age of the machine and our own digital age are surprisingly numerous, particularly with reference to the patterns of intellectual response to unprecedented stimuli. The worrisome parallelisms and analogues are purposefully kept off stage for the imaginative audience to complement the plot of the real drama of the Industrial Revolution as it was witnessed by such imaginative medievalist 'knights' as (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2.  8
    Madrasat Frānkfūrt: al-naẓarīyah al-naqdīyah-- wa-suʼāl mā baʻda al-ḥadāthah.al-Tihāmī Hānī - 2015 - Tūnis: Dār al-Qalam lil-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  3. Maʻa al-fikr al-falsafī al-Islāmī fī al-Andalus.Abū al-Saʻādāt & Aḥmad Aḥmad - 1987 - al-Azhar, al-Qāhirah: Dār al-Ṭibāʻah al-Muḥammadīyah.
  4. al-Lisān mīzān bayna al-ṣamt wa-al-kalām.ʻAbd al-Bārī Muḥammad Dāwūd - 2001 - al-Qāhirah: Dār Qibāʼ.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  5. al-Jāmiʻ li-akhlāq al-rāwī wa-ādāb al-sāmiʻ: maḥdhūf al-asānīd.Khaṭīb al-Baghdādī & Abū Bakr Aḥmad ibn ʻAlī - 2011 - al-Dammām: Dār Ibn al-Jawzī.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  6. al-Jāmiʻ li-akhlāq al-rāwī wa-ādāb al-sāmiʻ.Khaṭīb al-Baghdādī & Abū Bakr Aḥmad ibn ʻAlī - 2022 - al-Riyāḍ: al-Nāshir al-Mutamayyiz lil-Ṭibāʻah wa-al-Nashr wa-al-Tawzīʻ. Edited by Ṣawmaʻī al-Bayḍānī & Muḥammad ibn ʻAlī.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7. al-mujallad 6. Falsafah al-Islāmīyah.al-Mujtahid al-Mujaddid al-Shaykh Muḥammad Riḍā al-Muẓaffar & iʻdād al-Sayyid Muḥammad Taqī al-Ṭabāṭabāʼī al-Tabrīzī - 2016 - In Muḥammad Riḍā Muẓaffar (ed.), Mawsūʻat al-ʻAllāmah al-Shaykh Muḥammad Riḍā al-Muẓaffar. [Karbalāʼ] [al-ʻIrāq]: al-ʻAtabah al-ʻAbbāsīyah al-Muqaddasah, Muʼassasat Baḥr al-ʻUlūm al-Khayrīyah.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  8.  18
    Intiṣāran li-qiyam al-falsafah fī al-jāmiʻah al-Maghribīyah: shahādāt wa-abḥāth muhdāh lil-Ustādh Sālim Yafūt.Ǧāmiʻat Muḥammad al-K̲āmis (ed.) - 2013 - al-Rabāṭ: Kullīyat al-Ādāb wa-al-ʻUlūm al-Insānīyah bi-al-Rabāṭ.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9. Dawr al-daʻwah al-Islāmīyah fī al-majāl al-dīnī: ʻaqāʼid, sulūk, akhlāq.ʻAṭīyah Muṣṭafá Muḥammad Ḥusayn - 2003 - al-Qāhirah: Maktabat al-Nahḍah al-Miṣrīyah.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  10.  7
    ʻIlm al-jamāl va jamāl dar adab-i Fārsī.Sīmīn Dānishvar - 2011 - Tihrān: Nashr-i Qaṭrah. Edited by Masʻūd Jaʻfarī Jazī.
    Aesthetics ; Aesthetics in literature ; history and criticism of Persian literature.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  11.  13
    Manẓūmat al-qiyam al-Islāmīyah wa-athāruhā fī taʼkīd al-taʻāyush fī al-mujtamaʻ al-muʻāṣir: al-baḥth al-fāʼiz bi-al-jāʼizah al-mutamayyīzah li-ʻām 2012 M. li-waqf al-mustashār al-duktūr Muḥammad Shawqī al-Fanjarī li-khidmat al-daʻwah wa-al-fiqh al-Islāmī.Abū Khuzaym & Muḥammad ʻAbd al-Salām Kāmil - 2013 - al-Qāhirah: Dār al-Kalimah.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  12.  20
    Molla C'mî ‘Mevl'n' Peygamber Değil Ama Kitabı Var’ Demiş midir, Mevl'n'’nın Anlayışında Mesnevî Kur’'n’a Benziyor mu?Ladan Amirchoupani - 2021 - Atebe 6:19-37.
    Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’yi (öl. 1273) sevenler arasında, Abdurrahman Câmî’ye (öl. 1492) atfedilen Mevlânâ ve Mesnevî-i Şerîf’ini öven “Peygamber değildir ama kitabı vardır.” mazmunu ile meşhur olan bir beyit vardır. İran’da daha çok yaygın olan ve Câmî’nin beytiyle aynı anlamı taşıyan ve ilaveleri olan üç beytin ise, Bahâeddin Âmilî (öl. 1622) tarafından yazıldığı bilinmektedir. Bu beyitlerde Mesnevî’ye verilen “Farsça Kur’an” lakabı ve “bazılarını hidayete, bazılarını dalalete götüren” ibaresi dikkat çekmektedir. Bu beyitlerin içerikleri, Muhammed İkbal (öl. 1938) ve Muhammed Hüseyin (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  13.  6
    al-Naẓarīyah al-ijtimāʻīyah fī ʻaṣr al-ʻawlamah: min al-ḥdāthah ilá mā baʻda al-ḥadāthah.Muḥammad Sayyid Aḥmad Bayyūmī - 2018 - al-Qāhirah: Maktabat al-Anjilū al-Miṣrīyah. Edited by ʻAlī Laylah.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  14.  25
    Zeydî İmam K'sım b. Muhammed’in Vasiyeti: El-Vaṣiyyetü’s-Seniyye.Mansûr-billâh Kâsım B. Muhammed - 2023 - Atebe 9 (9):247-254.
    Günümüze kadar süregelen bir mezhep olarak Zeydiliğin Yemen bölgesinde geçirdiği süreçlerden birisi de 16. yy.’da imametini ilan eden Mansûr-Billâh Kâsım b. Muhammed ile başlayan ve Cumhuriyetin ilanına kadar iktidarın soyundan gelenlerin devam ettirdiği dönem bulunmaktadır. Ancak Kâsımîler dönemi olarak bilinen bu sürece dair literatürde yeterli bilgi bulunmamaktadır. Mansûr-Billâh Kâsım b. Muhammed’in akaid, fıkıh, usul gibi alanlarda kıymetli eserlerinin yanı sıra kaleme aldığı ufak bir risalesi de bulunmaktadır. Bu çalışmada ise Kâsımî Hanedanlığının kurucusu olarak bilinen Mansûr-Billâh Kâsım b. (...)’in oğlu Müeyyed-Billâh Muhammed b. Kâsım için kaleme aldığı vasiyet metninin literatüre kazandırılması amaçlanmaktadır. (shrink)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  15.  49
    al-Zarkashī and Evaluation Method of Riwāyas in His Work of al-Tadhkira fī al-Ahadith al-Mushtahira.Muhammed Akdoğan - 2018 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 22 (1):215-232.
    al-Zarkashī, an ethnic Turk, is an important hadith, fiqh and commentary scholar who lived during the Mamlūks period. He was taught by some of the leading scholars of his era, such as Alā al-Dīn Mughultay (d. 762/1360), Imād al-Dīn Ibn Kashīr (d. 774/1372) ve Jamal al-Dīn al-Asnawī (d. 772/1370), and he grew up under their mentorship. Nevertheless, his only well-known student is Birmāvī (d. 831/1428). Almost half of his works have been related to fiqh and methodology of fiqh, and he (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  16.  28
    An analysis of Classification of Revelation Types Made by al-Zamakhsharī and al-Bayḍāwī in Terms of the Sciences of the Qurʾān.Muhammed İsa Yüksek - 2020 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 24 (1):437-453.
    The Sciences of the Qurʾān contain information about the process of Qurʾān and its structural characteristics, language and stylistic features, as well as statistical data on the content of the Qurʾān. This information, which contributes significantly to the understanding of the Qurʾān, is generally classified within the relevant narratives and the classifications are sometimes associated with verses. In this context, the way in which the Sciences of the Qurʾān explain the verses, which do not act solely on methodical premises, differs (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  17. al-Mujtamaʻ al-Islāmī-- daʻāʼimuhu wa-ādābuhu fī ḍawʼ al-Qurʼān al-Karīm.Abū ʻAjwah & Muḥammad Najīb Aḥmad - 2000 - al-Qāhirah: Maktabat Madbūlī.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  18.  7
    Belagat Sanatlarının Fıkhî Meselelerin İzahında Kullanımı: ‘Abdulganî en-N'blusî’nin en-Nesîmu’r-rebî‘î fi’t-tec'zübi’l-bedî‘î Adlı Eseri (Tahlil ve Tahkik).Muhammed Emin Görgün - 2024 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 28 (2):890-912.
    Câhiliye döneminde şair ve hatipler tarafından bir meleke olarak kullanılan belagat, geçirdiği hazırlık ve gelişim döneminin ardından ilmî teşekkülünü tamamlayarak Arap dil ilimlerinde müstakil bir dal haline gelmiştir. Ebû Ya‘kûb es-Sekkâkî (öl. 626/1229) öncülüğünde “meânî-beyân-bedî‘” olarak üç başlık altında ele alınmaya başlanan belagat konularının bedî‘ kısmına, Sekkâkî sonrası şerh ve hâşiye dönemi müellifleri tarafından yeni sanatlar eklenmiştir. Bu sanatlardan birisi de tarif ve tesmiyesi Sa‘duddîn et-Teftâzânî’ye (öl. 792/1390) ait olan tecâzüb sanatıdır. Farklı pek çok disiplinde ilmî ve edebî bir terim (...)
    No categories
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  19.  12
    Jāmiʻ al-ādāb.Ibn Qayyim al-Jawzīyah & Muḥammad ibn Abī Bakr - 2002 - al-Manṣūrah: Dār al-Wafāʼ lil-Ṭibāʻah wa-al-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  20. Kitāb al-Muʼtamar al-Duwalī al-thāmin ʻashar li-Qism al-Falsafah al-Islāmīyah li-Kullīyat Dār al-ʻUlūm, Jāmiʻat al-Qāhirah: al-Arbaʻāʼ wa-al-Khamīs 15-16 Ibrīl 2015 M bi-ʻunwān al-Tarbīyah al-akhlāqīyah wa-al-taḥaddiyāt al-muʻāṣirah.Jābir Jād Naṣṣār, ʻAbd al-Muḥsin, ʻAbd al-Rāḍī Muḥammad & ʻAlāʼ Muḥammad Raʼfat (eds.) - 2015 - [Cairo]: Jāmiʻat al-Qāhirah, Kullīyat Dār al-ʻUlūm.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  21.  11
    Wāqiʻ wa-āfāq al-baḥth fī tārīkh al-fikr bi-al-gharb al-Islāmī: murājaʻāt fī al-falsafah wa-al-taṣawwuf wa-uṣūl al-fiqh: aʻmāl muhdāh ilá al-Mufakkir al-Maghribī al-Duktūr ʻAbd al-Majīd al-Ṣaghīr: Nadwah duwalīyah, yawmay 21 wa-22 Fibrāyir 2018, bi-riḥāb Kullīyat al-Ādāb wa-al-ʻUlūm al-Insānīyah bi-al-Qunayṭirah.ʻAbd al-Majīd Ṣaghīr & ʻAzīz Abū Sharʻ (eds.) - 2018 - [Morocco]: Markaz Rawāfid lil-Dirāsāt wa-al-Abḥāth fī Ḥaḍārat al-Maghrib wa-Turāth al-Mutawassiṭ.
  22.  27
    İbn Kutluboğa’nın İbn Hacer’e İtirazları Özelinde Hadis İlminde Tenkit Kültürü.Muhammed Emin Güller - 2019 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 5 (2):911-941.
    İbn Hacer’in Nuhbetü’l-Fiker ’i ve onun şerhi olan Nüzhetü’n-Nazar ’ının, kendisinden sonra yazılan hadis usûlü eserlerine kaynaklık etmesi ve onları etkilemesi açısından usûl tarihinde önemli bir yeri vardır. Nitekim mezkûr eserler üzerine yapılan şerh ve hâşiye çalışmalarının çokluğu bu önemi ortaya koymaktadır. Fıkıh ve hadis başta olmak üzere çeşitli ilim dallarında 100’ün üzerinde eser kaleme alan ve aynı zamanda İbn Hacer’in de talebelerinden olan Kasım b. Kutluboğa da bahsedilen eser üzerine çalışma yapan âlimlerden biridir. İbn Kutluboğa, hocası İbn Hacer’i birçok (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  23. Ibn Sīnā: ḥuḍūruh al-fikrī baʻda alf ʻām.Jirār Jihāmī - 1991 - Bayrūt: Dār al-Mashriq.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  24. Ādāb-i Islāmī: kitāb-i darsī barā-yi madāris-i ʻālī-i dīnī.ʻAbd al-Mālik Vāʻiẓī - 1986 - Kābul: Maṭbaʻah-i Taʻlīm va Tarbiyah.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  25. al-Akhlāq al-Islāmīyah wa-ādāb al-mihnah.ʻAbd Allāh Muḥammad Nūrī Dayrashawī - 2013 - [Riyadh?]: [Publisher Not Identified].
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  26.  16
    Arap Dilinde İtiraz Cümlesinin Kelamda Bulunabileceği Yerler.Muhammed Emin Yildirim - 2022 - Atebe 8:187-210.
    Kur’ân’daki belâgat yönleri sınırsızdır. Bununla birlikte âlimler tarafından bunların ortaya çıkarılması istenmiştir. Bu yönlerden biri de belâgatte itnâbın bir çeşidi olan i‘tirâz cümlesidir. İ‘tirâzın Türkçedeki karşılığı ara cümledir. Fakat bunun iki dildeki kullanılma amaçları farklıdır. Bu çalışma, Arap dilinde i‘tirâz cümlesinin kelamda bulunabileceği yerleri konu edinmektedir. Bu yüzden ara cümle yerine itirâz kavramının kullanılması tercih edilmiştir. Bu bağlamda öncelikle i‘tirâz kavramının sözlük, terim anlamı anlatılmış ve bu tanımın değerlendirilmesi yapılmıştır. Daha sonra klasik nahiv kitaplarından i‘tirâz cümlesinin kelamda bulunabileceği yerler tesbit (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  27.  33
    Fıkhî Açıdan Tey'mün.Muhammed Latif Altun - 2019 - van İlahiyat Dergisi 7 (11):163-192.
    İnsanın hal ve hareketleri onun nasıl bir karaktere sahip olduğunu dışa yansıtmaktadır. Bu yüzden hal ve hareketler kişiyi tanımamızda yardımcı olur. Yüce Allah, Kurʹân-ı Kerim’de ashâbü’l-yemîn ve ashâbü’l-meymene gibi ifadeler kullanmış ve bu ifadelerle bir takım insanları kast etmiştir. Kastedilen iyi insanların vasıfları bu ifadelerden hemen sonra zikredilmiştir. Bu da Allah’ın sağ tarafa önem atfettiğinin göstergelerindendir. Hal ve hareketleri bakımından sevilen Hz. Peygamber, Müslümanlar için örnek kabul edilmiş ve onun emir ve tavsiyeleri harfiyen uygulanmaya hassasiyet gösterilmiştir. O, sağ taraf ile (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  28.  14
    al-Injāb al-ṭibbī bayna al-ibāḥah wa-al-tajrīm: dirāsah muqāranah bayna al-tashrīʻ al-Miṣrī wa-al-Faransī wa-al-Injilīzī wa-al-Amrīkī wa-al-Īṭālī wa-al-Almānī.Muṣṭafá Saʻdāwī - 2020 - al-Shāriqah: Maktabat Kunūz al-Maʻrifah lil-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  29.  22
    Muġni’l-Ḳurr'ʾ fî Şerḥi Muḫt'ri’l-İḳr'ʾ Özelinde ʿAṭ'ʾull'h Mesleği’ne Ait Tercihlerin Mahiyeti.Muhammed Pilgir - 2024 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 28 (1):242-263.
    Bu çalışmada Türkiye’de ḳırâât tedrisatında istifade edilen mesleklerden biri olan ʿAṭâʾullâh mesleğine ait tercihlerin mahiyeti, Muḥammed ʿÂrif el-Ḥıfẓî’nin Muġni’l-ḳurrâʾ fî şerḥi Muḫtâri’l-iḳrâʾ adlı eseri özelinde ve el-ʿaşru’s-suğrâ programının sınırları içerisinde ortaya konulmuştur. Osmanlı coğrafyasında teşekkül eden ve Anadolu’ya özgü olan ḳırâât meslekleri, ḳırâât tedrisatında günümüze kadar varlığını sürdüregelmiştir. Bu meslekler, taḥrîrât ekolü mesabesinde olmasına rağmen Anadolu toprakları dışında neredeyse bilinmeyen, tanınmayan ve kendisine ḳırâât eğitim-öğretiminde yer verilmeyen bir terminoloji olarak günümüze kadar gelmiştir. Mamafih, söz konusu mesleklerden biri olan ʿAṭâʾullâh mesleğinden (...)
    No categories
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  30. al-Naẓarīyah al-ʻāmmah lil-daʻwah al-Islāmīyah: nahj al-daʻwah wa-khiṭṭat al-tarbiyah wa-al-bināʼ.ʻAdnān Naḥwī - 1997 - al-Riyāḍ: Dār al-Naḥwī.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  31. Ibn ʻArabī fī ufuq mā baʻda al-ḥadāthah.Muḥammad Miṣbāḥī (ed.) - 2003 - [al-Rabāṭ]: Kullīyat al-Ādāb wa-al-ʻUlūm al-Insānīyah bi-al-Rabāṭ.
  32.  22
    Eleşti̇rel teori̇ ve di̇l.Muhammed Karamolla - 2021 - Tabula Rasa: Felsefe Ve Teoloji 34:64-70.
    Ockhamlı William’dan bu yana çeşitli biçim alışlarla karşımıza çıkan dilde sadeleşme hareketi, 20. Yüzyılda analitik dil felsefesinin kurucuları tarafından farklı bir boyuta taşınmış, mantıksal pozitivizmde ise zirveye ulaşmıştır. Doğa bilimsel yöntemlerin etkisiyle şekillenen ve modern mantık alanında yapılan özgün ve nitelikli çalışmaların etkisiyle yetkinleşen bu anlayış, felsefenin metafizik problemlerini dil bağlamında ele almaktadır. Bu görüşün savunucuları, getirmiş oldukları bir dizi ölçüt aracılığıyla anlamlı olan ve olmayan ifadeler arasında ayrım yapmayı hedeflemişlerdir. Felsefi gelenekteki çözümsüz görünen “anlamsız” metafizik tartışmaları “elimine etmeyi” amaçlayan (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  33.  30
    Khabarī Attributes in Tabarī's Works.Muhammed Yuşa YAŞAR - 2019 - Tasavvur - Tekirdag Theology Journal 5 (2):655-683.
    İslami ilimlerin hemen hemen hepsinde eserler veren Taberî çok yönlü bir alim özelliğini haizdir. Kelâm konularında özellikle tefsiri ve akaid risalelerinde konu hakkındaki bütün bilgi ve rivayetleri verdikten sonra varsa kendi görüşünü de aktarmak suretiyle kelam alanında söz sahibi olduğunu hissettirmektedir. Bunu yaparken Kur’an ve Sünnetten gelen haberlerin olduğu gibi kabul edilmesini savunurken, buna uygun olarak selefe ittiba vurgusunu oldukça sık yapmaktadır. Kelam ilminin özellikle uluhiyyet konuları Allah hakkında konuşma temasını içermesinden dolayı dikkat edilmesi gereken bir alandır. Allah’ın zatı ve (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  34. Dīdāktīk al-tarbiyah al-Islāmīyah: min al-ibstimūlūjī ilá al-bīdāghūjī.Aḥmad ʻAmrāwī - 1999 - al-Dār al-Bayḍāʼ: Dār al-Thaqāfah. Edited by Khālid al-Baqqālī Qāsimī.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  35.  6
    al-Ādāb al-Islāmīyah.ʻAlī ibn Sulaymān ʻAbadānī - 2011 - al-Riyāḍ: Dār al-ʻĀṣimah lil-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  36.  6
    al-Falsafah al-Islāmīyah baʻda Ibn Rushd: falāsifat al-qarn al-sābiʻ al-Hijrī wa-falsafatihim namūdhajan.Fāris Aḥmad ʻAllāwī - 2019 - Dimashq: Dār Nīnawá lil-Dirāsāt wa-al-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
  37. Ḥizb al-kalāmīyah fī adab al-ʻaṣr al-Umawī: fī āthār al-dārisīn wa-fī āthārih.Thurayyā Malḥas - 2010 - ʻAmmān: ʻImād al-Dīn lil-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  38. Mafāhīm tarbawīyah fī fiqh al-daʻwah al-Islāmīyah.Mūsá Ibrāhīm Ibrāhīm - 2005 - ʻAmmān: Dār al-Aʻlām.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  39. Itḥāf al-sādah al-muttaqīn lil-Sayyid al-Imām Muḥammad ibn Muḥammad ibn Muḥammad Murtaḍá al-Zabīdī bi-sharḥ Iḥyāʼ ʻulūm al-dīn li-Ḥujjat al-Islām Muḥammad ibn Muḥammad al-Ṭūsī al-Ghazālī.Murtaḍá al-Zabīdī & Muḥammad ibn Muḥammad - 2024 - ʻAmmān: Dār al-Nūr al-Mubīn lil-Nashr wa-al-Tawzīʻ. Edited by Ashraf Muḥammad Aḥmad.
    al-Mujallad al-awwal. Muqaddimāt al-taḥqīq wa-muqaddimat al-Imām al-Zubaydī lil-Itḥāf -- al-mujallad al-thānī. Kitāb al-ʻIlm ilá nihāyat al-bāb al-thālith -- al-mujallad al-thālith. Tatimmat kitāb al-ʻilm min al-bāb al-rābiʻ ilá ākhir al-kitāb -- al-mujallad al-rābiʻ. Kitāb Qawāʻid al-ʻaqāʼid -- al-mujallad al-khāmis. Kitāb Asrār al-ṭahārah -- al-mujallad al-sādis. Kitāb Asrār al-ṣalāh ilá nihāyat shurūṭ al-jumʻah min al-bāb al-khāmis -- al-mujallad al-sābiʻ. Tatimmat kitāb asrār al-ṣalāh min ādāb al-jumʻah ilá ākhir al-kitāb -- al-mujallad al-thāmin. Kitābā Asrār al-zakāh wa-asrār al-ṣawm -- al-mujallad al- tāsiʻ. Kitāb asrār (...)
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  40. Ḥawāfiz Yūnānīyah fī al-ʻaql al-ʻamalī al-Islāmī dākhil al-falsafah al-ʻArabīyah al-Islāmīyah al-muwassaʻah.ʻAlī Zayʻūr - 2002 - Bayrūt: al-Muʼassasah al-Jāmiʻīyah lil-Dirāsāt wa-al-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
  41.  4
    Ninniler Üzerine Çocuğun Din Dili ve Duygusunun Gelişimi Açısından Bir İnceleme.Muhammed Ali Yazıbaşı - 2024 - Dini Araştırmalar 67:217-244.
    Okul öncesi çağı, çocuk için önemli bir zaman aralığıdır. Altın çağ olarak ifade edilen söz konusu dönemde çocuğun gelişimsel özellikleri dikkate alınarak bilişsel, fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının giderilmesi önem arz etmektedir. Eğer bu dönemde giderilmesi gereken ihtiyaçlar giderilmez veya geciktirilse bu durum çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bireyin bu dönemde yaşadığı tecrübelerin sıklığı ve niteliği onun kimlik, kişilik ve benliğinin temelini oluşturmaktadır. Bu dönem kritik dönem olarak adlandırılmaktadır. Çocukluk döneminde kazanılması gereken bilgi ve davranışlar kazanılmazsa telafisi zor olabilir. Eğer yanlış öğrenilmiş (...)
    No categories
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  42. Manhaj al-falāsifah al-Islāmīyīn fī ithbāt wujūd Allāh Taʻālá wa-waḥdānīyatihi wa-al-nubūwāt wa-al-baʻth: dirāsah wa-naqḍ.Ṣāliḥ Ḥusayn Raqab - 2021 - al-Kuwayt: Dār Fāris li-Baʻth al-Turāth wa-Taʼṣīl al-Fikr.
  43. ʻIlm al-ḥiwār al-ʻArabī al-Islāmī: ādābuhu wa-uṣūluh.Khālid Aḥmad Ḥarbī - 2006 - al-Iskandarīyah: Dār al-Wafāʼ li-Dunyā al-Ṭibāʻah wa-al-Nashr.
  44.  7
    al-Qiyam al-akhlāqīyah fī al-ghazawāt al-Islāmīyah wa-atharuhā fī al-daʻwah ilá Allāh taʻālá.سليمان، عبد الغني - 2021 - al-Qāhirah: ʻĀlam al-Kutub.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  45.  3
    Mawsūʻat al-qiyam al-Islāmīyah: daʻwah lil-salām wa-al-amn wa-al-taʻāwun ʻalá al-birr wa-al-taqwá.Māyiz Aḥmad Mursī - 2017 - al-Qāhirah: Maktabat Jazīrat al-Ward.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  46.  7
    Taʼwīlīyat al-naṣṣ al-ʻIrfānī fī al-fikr al-ʻArabī al-Islāmī: aʻmāl muhdāh ilá al-Ustādh ʻAbd al-Majīd al-Ṣaghīr, Mukhtabar al-Taʼwīlīyāt wa-al-Dirāsāt al-Naṣṣīyah wa-al-Lisānīyah, Kullīyat al-Ādāb wa-al-ʻUlūm al-Insānīyah bi-Taṭwān bi-sharākah maʻa Markaz Abī al-Ḥasan al-Ashʻarī lil-Buḥūth al-ʻIqdīyah al-tābiʻ lil-Rābiṭah al-Muḥammadīyah lil-ʻUlamāʼ.Aḥmad ʻAbbādī (ed.) - 2021 - Taṭwān: Manshūrāt Mukhtabar al-Taʼwīlīyāt wa-al-Dirāsāt al-Naṣṣīyah wa-al-Lisānīyah, Kullīyat al-Ādāb wa-al-ʻUlūm al-Insānīyah.
    Language and languages; linguistics; Arabic language; sufism.
    No categories
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  47. al-Hirmīnūṭīqā: jadalīyat al-aṣl wa-al-inziyāḥ: muqārabah maʻrifīyah wa-manhajīyah bayna taʼwīlīyat Hāns Ghādāmīr wa-Naṣr Abū Zayd.Maʻrūfī ʻĪd - 2015 - ʻAmmān: Dār al-Ayyām lil-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  48. Irshādāt Islāmīyah.Muḥammad al-Mahdī al-Ḥusaynī Shīrāzī - 1983 - Qum: Maktabat al-Imām al-Mahdī.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  49. Mayādīn al-ʻaql al-ʻamalī fī al-falsafah al-Islāmīyah al-muwassaʻah: al-akhlāq wa-al-tarbiyah, al-siyāsah wa-al-iqtiṣād, al-tadbīr wa-al-ādābīyah.ʻAlī Zayʻūr - 2001 - Bayrūt: al-Muʼassasah al-Jāmiʻīyah lil-Dirāsāt wa-al-Nashr wa-al-Tawzīʻ.
  50. Kitāb al-Muʼtamar al-Dawlī al-Khāmis ʻAshr li-Qism al-Falsafah al-Islāmīyah, al-aḥad wa=al-ithnayn 18, 19 Abrīl 2010 bi-Kullītat Dār al-ʻUlūm bi-ʻunwān Āfāq al-tafāʻul bayna al-fikr al-Islāmī wa-al-fikr al-Gharbī.Ḥusām Kāmil, Muḥammad ʻAbd Allāh Sharqāwī & Muḥammad Ṣāliḥ Tawfīq (eds.) - 2010 - [Cairo]: Jāmiʻat al-Qāhirah, Kullīyat Dār al-ʻUlūm, Qism al-Falsafah al-Islāmīyah.
1 — 50 / 982